Glutamine, wat en wanneer?

Glutamine, wat is het nou eigenlijk en wanneer gebruik je het?

L-Glutamine word aangemaakt door het lichaam zelf en is hiernaast verkrijgbaar in diverse voedingsmiddelen. Hiernaast is het ook een razend populair vanwege de potentiele gezondheids- en prestatievoordelen. Het aminozuur Glutamine bestaat eigenlijk in 2 verschillende vormen, L-Glutamine en D-Glutamine, die alleen in moleculaire structuur anders zijn van elkaar. In dit artikel zullen we zo precies mogelijk proberen uit te leggen wat de voordelen en bijwerkingen zijn van de L-Glutamine bekend bij ons als Gluta Pure.

L-Glutamine wat is het?

L-Glutamine is zoals jij waarschijnlijk weet een aminozuur, ofwel een bouwsteen van eiwitten. Aminozuren en eiwitten spelen een zeer belangrijke rol in ons lichaam. Ze helpen bij het vervoeren van stikstof en koolstof in ons lichaam. Deze spelen rollen in de neurale functie, intestinale functie en het versterken van ons immuunsysteem, ideaal helemaal in deze tijd natuurlijk!

L-Glutamine wordt door het lichaam in ons spierweefsel aangemaakt en wordt hierom dus gezien als een niet-essentieel aminozuur beschouwd, dit betekend dat we het niet strik uit onze voeding hoeven te halen. Maar als het lichaam onder grote stress staat kan het meer glutamine nodig hebben dan dat het lichaam zelf produceert.

De behoefte aan extra glutamine wanneer ons lichaam hier meer van gebruikt dan dat het aanmaakt, ondersteund het argument dat L-Glutamine eigenlijk extra consumeert moet worden op het moment dat je lichaam dit nodig heeft.

De Voordelen van L-Glutamine

Een sneller herstel

Onderzoek toont aan dat atleten echt profiteren bij een innamen van extra L-Glutamine om spierpijn te verminderen, hiernaast herstellen ze ook sneller.

Het aminozuur L-Glutamine speelt een belangrijke rol bij het beheersen van glucose in de spieren direct na een workout. Dit kan jou gaan helpen om je energiereserves zo snel mogelijk op pijl te hebben voor je volgende work out!

Lange periodes van intensieve training hebben aangetoond dat het de glutaminegehalten in het bloed drastisch verlaagt, waardoor L-Glutamine moglelijk nuttig is als onderdeel van je pre workout!

Extra toename spiermassa en kracht

In combinatie met creatine is aangetoond dat het supplement L-Glutamine de spiermassa en het uithoudingsvermogen verhoogt, hoewel L-Glutamine effectiever kan zijn voor mensen met een dieet dat weinig glutamine bevat, zijn er talloze onderzoeken die wijzen op extra voordelen waaronder: Beperking van krachtverlies en verminderde spierpijn, minder vermoeid, minder uitputting bij uithoudingsoefening.

Een boost op je immuunsysteem

Het grotendeel van de sporters die echt intense trainingen hebben en zichzelf tot het uiterste pushen hebben vaak een wat zwakker immuunsysteem, dit omdat de zichzelf continu maximaal fysiek belasten.

L-Glutamine word ook gebruikt in diverse ziekenhuizen om patiënten te helpen met hun immuunsysteem, het zou een beschermende functie hebben op cellen in het immuunsysteem.

 

L-Glutamine van Pro Nutrition Point

Omdat wij enkel alleen pure glutamine aanbieden behoren wij tot de top qua meest zuiverste glutamine supplement op de huidige markt! De Glutamine van Pro Nutrition Point is dus zo zuiver mogelijk zodat je deze gerust aan je shake, bcaa of pre workout kan toevoegen! Wil je meer informatie weten over dit product? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *